• Kolokacija na dolgoletnih izkušnjah osnovana zanesljivost
NOVICE
  
RAČUNALNIŠKA OPREMA
NOVOSTI  VERZIJE
Perftech.Largo 
 

Prijava uporabnikov

Kontakt

Prodaja
Damir Hasić+386 1 588 44 39
+386 51 635 034
Mitja Klemenc+386 1 588 44 17
+386 31 395 230

Kolokacija - gostovanje strežnikov

Upravljanje podatkovnega (data) centra in gostovanje strežnikov je naša dolgoletna dejavnost, s kateri imamo pozitivne izkušnje in zadovoljne uporabnike!

Strežniške aplikacije zahtevajo stalno dosegljivost in simetrično širokopasovno povezavo do interneta. Vsaka minuta nedelovanja strežniške aplikacije lahko pomeni zmanjšanje dohodka tako za lastnika kot za uporabnike. Podjetjem, ki želijo zagotoviti neprestano delovanje aplikacij z ustrezno odzivnostjo, omogočamo gostovanje strežnikov, priključenih neposredno na infrastrukturo omrežja Perftech, ki je povezana na splet preko najmanj dveh ponudnikov. Najmanj podvojeni so tudi optični vodniki do ponudnikov preko fizično različnih poti.

Prednosti koriščenja kolokacije so:

 • nemoteno delovanje — povezave 1 G/s po Sloveniji, podvojena povezava 300 Mbit/s v svet,
 • primarna in nadomestna klimatska naprava s samodejnim preklopom ob izpadu,
 • neprekinjeno električno napajanje, ki zagotavlja 9 ur avtonomije s pomočjo agregata in UPSov,
 • protipožarna zaščita — sistem za alarmiranje in samodejno gašenje ob požaru,
 • dvojna tla z že nameščenim ožičenjem, kar poenostavi priklop strežnika,
 • 24-urno dežurstvo — vse dni v letu,
 • 24-urno varovanje pred poslovno stavbo, ki zagotavlja varovanje pred morebitnimi fizičnimi vlomi,
 • nameščena aktivna komunikacijska oprema proizvajalca Cisco,
 • nadzorni sistem, ki skrbi za nadzor delovanja sistema in obveščanje o dogodkih (SMS, E-mail),
 • možnost izdelovanja varnostnih kopij z dislociranim hranjenem,
 • možnost najema aplikativne programske opreme, kot je npr. SQLpodatkovna baza.

 

Virtualna kolokacija

Kaj je virtualna kolokacija? To je zmogljiv strežnik z ustrezno programsko opremo, ki ga razdelimo na več ločenih virtualnih strežnikov in so neodvisni med seboj in imajo poljubne možnosti pri dodeljevanju virov (zmogljivost diska, delež centralnega procesorja, velikost pomnilnika). Na takšne virtualne strežnike lahko naložimo poljuben operacijski sistem, podprt v strežniku VmWare ESX, in taki so primerni za spletne predstavitve, kjer se zahteva zanesljivost in varnost podatkov. Spletna predstavitev teče na strežniku in ni odvisna od preostalih spletnih predstavitev, ki lahko vplivajo na varnost, zanesljivost in odzivnost.

Zakaj bi vam priporočili virtualni strežnik?

 • Zagotavlja popoln nadzor nad strežnikom od doma, preko odjemalca, ki teče na linux in windows platformah,
 • omogoča ponovni zagon strežnika ali na novo nalaganje operacijskega sistema na daljavo od kjerkoli in kadarkoli,
 • gostovanje na strežniku vas razbremeni kupovanja in vzdrževanja lastne strojne opreme,
 • na vašo željo zagotovimo varnostne kopije strežnikov.

Za virtualizacijsko platformo uporabljamo opremo priznanih proizvajalcev, kot je IBM Blade Center, ki je zanesljiv, zmogljiv in razširljiv strežniški center in v sklopu le tega nudimo najem strežnikov.

Visoko raven opremljenosti in kakovostno storitev potrjuje gostovanje približno 700 spletnih predstavitev predvsem komercialne narave.

Arhiviranje v oblaku

Podatki so zelo pomembna in nepogrešljiva komponenta vsakega podjetja, zato njihova morebitna izguba pomeni katastrofo, ki jo je težko sanirati. A obstaja možnost, da se temu izognete. Velik pomen pri tem imajo preventivni pregledi in strokovni nadzori računalniške infrastrukture, zavedati pa se je treba, da je izguba lahko posledica ne le tehnološkega, vendar tudi človeškega faktorja. Stroške nove strojne opreme, reševanja in migracije podatkov, zmanjšane produktivnosti in odzivnosti lahko precej zmanjšate, če poskrbite, da so podatki varno shranjeni.

Sinergija rešitev našega podjetja in Veeam zagotavlja:

 • varnost - podatki so shranjeni trikrat: lokalno na dveh različnih medijih, tretja kopija pa se pripravlja na lokaciji izven podjetja in se dodatno lahko šifrira z vašim ključem,
 • celovitost - omogoča enostaven način razširitve vaše infrastrukture za arhiviranje v oblak (Veem Cloud Connect),
 • enostavnost - sistem vam bo zagotovil kompletno rešitev arhiviranja in restavriranja, ki je hitra in poceni, saj Veem Endpoint Backup tehnologija zagotavlja preprosto rešitev za arhiviranje računalnikov in notesnikov v Windows okolju.
Z rešitvami Veeam se izognete investicijam v opremo za zagotovitev arhiva na lokaciji izven podjetja, saj jo preprosto najamete v oblaku. Mi vam omogočamo, da boste svojo infrastrukturo preselili v oblak, jo arhivirali in testirali ustreznost arhiva. V primeru odpovedi opreme na vaši primarni lokaciji bomo poskrbeli za čim hitrejše okrevanje vašega sistema.

Zagotovite, da boste izgubljene podatke spet lahko rešili z nekak kliki!

Vam zveni zanimivo? Pokličite nas, posvetili se bomo vašim željam in skupaj bomo poiskali najbolj ustrezno rešitev!

Zgodbe o uspehu

 • Z uvedbo sistema Perftech.LARGO smo naredili korak naprej, saj omogoča lažje operativno delo in lažje pregledovanje podatkov. Ponuja dodatne razvojne možnosti in povezave z drugimi poslovnimi rešitvami.  
  KOTO d.o.o., Luka Babnik
 • Perftech.Largo je v hiši že dolgo vrsto let. Leta razvoja in podpore so nam prinesla informacijski sistem, ukrojen po meri uporabnika, stabilen, učinkovit in prilagodljiv.
  TKK Srpenica d.d., IT oddelek
 • Hospitality rešitev Yolanda nam je privarčevala ogromno denarja, popolnoma vsa gradbena dela in motenje gostov, saj smo rešitev lahko izvedli na obstoječi kabelski infrastrukturi.
  Hotel Slon, Gregor Jamnik, direktor
 • Perftech.MIS je prepričal tudi našega novega belgijskega lastnika in g. Barta Moonena iz nadzorne službe. Za vpogled našega poslovanja si je izbral ravno to aplikacijo. Dobro se zaveda, da ima s tem vse pomembne podatke takoj na dlani. Kjerkoli in kadarkoli.
  TKK Srpenica d.d., IT oddelek

Želite izvedeti več?

Pošljite nam povpraševanje preko elektronskega obrazca.