NOVICE
  
RAČUNALNIŠKA OPREMA
NOVOSTI  VERZIJE
Perftech.Largo 

Prijava uporabnikov

Hotel Slon, Gregor Jamnik, direktor

V hotelirstvu je način poslovanja zelo odvisen od profila gostov. V našem primeru so to poslovni gosti, ki so po eni strani zelo zvesti gosti, po drugi strani pa ob najmanjši napaki odidejo drugam. Druga značilnost našega hotela je kabelska infrastruktura, ki temelji na stari telefonski bakreni parici. Zato smo na trgu iskali rešitev, ki bi nam omogočala namestitev IPTV sistema, ne da bi hotel ali del hotela za nekaj časa morali zapreti zaradi
prenovitvenih del. Že manjša gradbena ali vzdrževalna dela v hotelu Slon morajo biti izvedena tako, da gosti skoraj ne vedo, da se le ta izvajajo.
Perftech d.o.o. nam je ponudil svojo hotelsko multimedijsko IPTV rešitev, katera deluje tudi na bakreni parici. Zaradi obstoječega stanja infrastrukture smo pričakovali, da bo namestitev sistema izredno draga, postopek namestitve pa nekajkrat daljši, kot če bi že imeli obnovljeno ožičenje. Kot smo uspeli ugotoviti, našega ožičenja ni bilo potrebno zamenjati, gradbena dela niso bila potrebna, cena namestitve pa je bila občutno nižja, kot smo sprva planirali. Tako smo dobili Hospitality IPTV sistem, ki je primerljiv s tistimi, katere sem imel možnost videti v luksuznih hotelih po tujini. Rešitev hotelske multimedije pa kljub bakreni parici deluje zanesljivo in jo lahko uporabljamo za vse moderne storitve, ki jih ponuja IPTV.